Čtyři barevné plakáty VARTA®

Historie značky VARTA® (2000-2009)

Dnešní baterie VARTA® poskytují vyspělou technologii, silný výkon a mimořádný servis po celém světě již více než 100 let.

2000: Založení centra inovací

VARTA otvírá nové centrum pro vývoj nových technologií v oblasti autobaterií v Hannoveru. Naši nejlepší konstruktéři a vývojoví inženýři pracují konečně společně na jednom místě.

2002: Johnson Controls investuje do budoucnosti

V listopadu 2002 přebírá globální lídr trhu Johnson Controls, Inc. segment VARTA Automotive, a pokládá tak v této oblasti solidní základ pro jeho budoucí růst.

2003: Naši novou technologii AGM volí přední autovýrobci

VARTA se stává se prvním dodavatelem baterií s technologií AGM (Advanced Glass Mat) pro prvotní vybavení (OEM). Přední výrobci automobilů baterie oceňují pro jejich odolnost proti vytečení a bezúdržbovost.

2003: Nová úroveň výkonnosti pro užitková vozidla

Technologie na bázi stříbra v bateriích pro nákladní vozidla sklízí stále větší úspěchy. Naše baterie Promotive Silver jsou ideálním zdrojem energie pro vysoce výkonná užitková vozidla, od luxusních zájezdových autobusů až po nejnovější typy nákladních aut. Tento zcela bezúdržbový produkt garantuje delší životnost a výjimečnou výkonnost.

2006: VARTA Dynamic Trio startuje

Johnson Controls uvádí na trh prvotřídní řadu baterií SLI – VARTA Dynamic Trio. Baterie Silver, Blue a Black představují tři řešení pro automobily v různém stádiu opotřebení, s různými nároky na energii.

2007: Inovativní baterie Start-Stop mění trh

Naše nové baterie VARTA Start-Stop si rychle získávají důvěru autovýrobců jako BMW a Mini, kteří je volí pro prvotní vybavení svých vozidel. Zanedlouho se Johnson Controls stává vedoucím dodavatelem baterií pro vozidla s technologií Start-Stop, hybridní vozidla a elektromobily.

2008: Zavedení jedinečné technologie PowerFrame®

Tato patentovaná technologie mřížky nové generace je jedním za našich největších úspěchů. Zajišťuje optimální tok energie, nesrovnatelný výkon a bezkonkurenční spolehlivost bez ohledu na oblast použití.

2009: 3 významná ocenění v jediném roce

Mezinárodní nákupní společnost TEMOT International vyznamenává Johnson Controls oceněním za nejlepší marketing prodeje a podporu v oblasti prodeje náhradních dílů „Best Sales Marketing & After Sales Support Award 2009“. VOLVO nám uděluje cenu pro nejlepšího dodavatele baterií pro nákladní vozidla „Truck Supplier Award 2009“. A od General Motors EMEA získává Johnson Controls ocenění pro dodavatele roku „Supplier of the Year Award 2009“.

2009: Přední výrobci vozidel Start-Stop se spoléhají na ověřenou kvalitu baterií VARTA

Začátkem tohoto roku je již 80 % vozidel Start-Stop vybaveno bateriemi značky VARTA.

Vyhledávač baterií VARTA®


Jste specialista? Pak využijte výhody našeho rozšířeného vyhledávače na VARTA Partner Portal.

Lokátor prodejce VARTA®

Najít další prodejce