Dva barevné plakáty VARTA® z osmdesátých let vlevo a černobílé auto vpravo

Historie značky VARTA® (1980-1999)

Dnešní baterie VARTA® poskytují vyspělou technologii, silný výkon a mimořádný servis po celém světě již více než 100 let.

1983: Bezúdržbová baterie Heavy Duty pro snižování celkových provozních nákladů (TCO)

VARTA zahajuje produkci bezúdržbových baterií Heavy Duty s mřížkou legovanou vápníkem.

1986: Od minimální údržby až po absolutní bezúdržbovost

VARTA zahajuje výrobu prvních zcela bezúdržbových startovacích baterií na světě: LF (liquifix) s technologií vázaného elektrolytu

1987: VARTA startuje s bateriemi Grand Prix

Za úspěchem bezúdržbových baterií VARTA Grand Prix se zlepšenou výkonností při startování za studena stojí nové technologie používané při výrobě mřížky a separátorů.

1993: Desetkrát odolnější proti vibracím

Na trh přicházejí baterie pro nákladní vozidla VARTA Super Heavy Duty, které využívají inovativní technologie skelného rouna. Jejich zvýšená cyklická odolnost, startovací výkon a neotřesitelná odolnost proti vibracím jsou vynikajícím řešením pro stavební stroje.

1995: Dokonalá baterie pro vysoce výkonné vozy

Technologie s přídavkem stříbra pro automobilové baterie si rychle získává pozici u předních výrobců napříč celou Evropou. A tak, se naše baterie Silver Dynamic stává ideální volbou pro vysoce výkonné vozy se špičkovou výbavou, pro svou bezúdržbovost s delší životností a bezkonkurenčním výkonem.

1998: Jsme stále efektivnější

Všechna oddělení pro přenosné baterie VARTA jsou sloučena v jedno. Cílem je ještě vyšší efektivita. Nová dceřiná společnost se nazývá VARTA Gerätebatterie GmbH. Výsledkem je velké množství inovací, které našim zákazníkům můžeme nabízet rychleji než kdy předtím.

Vyhledávač baterií VARTA®


Jste specialista? Pak využijte výhody našeho rozšířeného vyhledávače na VARTA Partner Portal.

Lokátor prodejce VARTA®

Najít další prodejce